10 tips om slimmer te reizen

 


Of je nu een ervaren jetsetter of een beginnende wereldreiziger bent, het kan nooit kwaad om goed voorbereid te zijn. Bekijk deze tien korte tips om je trip te vergemakkelijken en je bestemming nog interessanter te maken.

Voordat je gaat

1. Betrouwbaar reisadvies

Win advies in bij vrienden, bekenden en collega’s. Misschien zit er wel iemand in jouw fysieke of sociale omgeving die jouw bestemming goed kent. Daarnaast kun je ook reisgidsen of posts van een professionele reisblogger raadplegen.


2. Je reis boeken

Een goed reisbureau kan echt goud waard zijn. Maar als je je eigen reis boekt, wees dan extra voorzichtig, vooral als je naar het buitenland gaat: controleer datums en tijdstippen, luchthavens en namen op jouw reispapieren. Het is van groot belang dat je de voorwaarden van je boeking en alle eisen wat betreft je paspoort en een eventueel visum goed begrijpt.

3. Inpakken

Bestudeer voordat je gaat de bagage-opties, de beste manier om je bagage onderweg te beschermen en je rechten wanneer je koffers zoekraken. Een goede voorbereiding zal extra ellende voorkomen.

Hoe er te komen

4. Over de weg

Pak uw auto of een huurauto als je daar de tijd voor hebt en in alle vrijheid een gebied wilt verkennen. Pak een kaart in, voor het geval er geen gps-signaal aanwezig is. Als het reizen per trein of bus jou aanspreekt, controleer dan wat er allemaal komt kijken bij die specifieke vorm van vervoer tijdens je reis voordat je je trip boekt.

5. Veiligheidscontroles

Als je naar de Verenigde Staten reist, dan vormt de Transportation Security Administration (TSA) een verplicht onderdeel van je vliegreis. Zolang je je goed voorbereid en weet wat je staat te wachten, kun je de paspoortcontrole zonder zenuwen en opgewekt doorstaan. Zorg dus altijd op voorhand in orde te zijn met je documenten om zo tijd te besparen aan de luchthaven. 


6. Aangenaam overstappen

Vind je het ook zo vervelend op zoek te moeten gaan naar een stopcontact om je apparaten op te kunnen laden? Neem dan een stekkerdoos met verlengsnoer mee en laat ook anderen inpluggen. Zo heb je zeker geen last van een telefoon die niet werkt. 


Wanneer je aankomt

7. Houd contact

Bel je provider om uit te zoeken of jouw mobiele telefoon simlockvrij is of niet. Is dit het geval, dan kun je je eigen simkaart verruilen voor een kaart die werkt in het land dat je bezoekt. Is dit niet het geval, dan zul je misschien een simlockvrij mobieltje moeten kopen, die je dan op alle beschikbare netwerken kunt gebruiken. Het best om je simkaart te verruilen om onnodige kosten te vermijden. 

8. Ideale overnachtingen

Geen zin om in een in een standaard hotel te verblijven? Tot de meer informele en alternatieve mogelijkheden behoren een bed-and-breakfast, het ruilen van je huis, glamping, jeugdherbergen en natuurlijk Airbnb. Zet op een rijtje welke gemakken je wel kunt missen en maak op basis daarvan een keuze. 


9. Omgaan met geld

Als je naar het buitenland reist, neem dan minstens één (en het liefst twee) creditcards mee, plus wat cash in de plaatselijke munteenheid. Beide vormen van betaling hebben zo hun voor- en nadelen, maar je zult er veel aan hebben. Let op de kleine lettertjes en extra kosten, en bel vóór je reis met de creditcardfirma om ervoor te zorgen dat jouw kaart niet wordt geblokkeerd wegens ‘verdachte’ transacties in het buitenland.

10. Het vinden van goed eten

Het eten kan zomaar een van de meest teleurstellende aspecten van jouw hele vakantie worden, dus bereid je goed voor en zorg ervoor dat je niet afhankelijk bent van het ‘eerste de beste’ eten dat je tegenkomt. Indien mogelijk zou je af en toe zelf kunnen koken. In de auto kun je een gevulde picknickmand meenemen. 


Deze blog kan foto's bevatten zonder gebruiksrecht. 
Alle foto's komen van https://www.google.com/?client=safari

 

Reacties

  1. Wat interessante tips! Deze kunnen volgens mij voor iedereen wel erg goed van pas komen. Jouw lay-out is ook zeer duidelijk, met leuke kleurtjes. Bedankt om jouw tips met ons te delen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik zal zeker gebruik maken van een van deze tips!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuke en interessante tips! Ook zeer aangenaam om te lezen. Kijk al uit naar je andere posts!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik zal deze tips zeker kunnen gebruiken bij mijn volgende reis! Tof!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Super mooi overzicht! Heel interessante en leuke tips! Zal zeker gebruik maken van bepaalde tips, dankjewel hiervoor!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik ga toevallig volgende week vakantie dus dit is super handig en zal zeer een paar tips gebruiken :)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten